Rauli Niemi 60 v. kaikista parasta oli se, että tästä sai uuden elämän, koko elämä mullistui.

Ehona kokemuksia, Rauli Niemi, 60 v.: ”Ehonan Personal Trainer Janne auttoi minua tunnistamaan minulla jo olevia taitoja. Lopulta muutos ei ollut niin vaikea kuin olin kuvitellut. Se, että löysin itselleni sopivat rutiinit ja taidot liikkumiseen, ovat auttaneet minua pysymään hyvällä tiellä.”

Tavoitteena elämäntaparemontti

Täytettyäni 50-vuotta aloin harkita personal trainerin palkkaamista. Olin jo pidempään kiinnittänyt huomiota rapistuneeseen olemukseeni. En voinut kovinkaan hyvin. 

Jaksoin kyllä töissä, mutta vapaa-ajalla energiaa ei riittänyt kuin sohvalla makaamiseen. Paino oli päässyt nousemaan ja lukemat olivat reilusti yli 100 kg.

En harrastunut liikuntaa juuri lainkaan ja varsinkaan kuntosaliharjoittelusta minulla ei ollut mitään kokemusta. Jotenkin myös tuntui, että kynnys lähteä kuntosalille oli korkea, koska olin huonossa kunnossa ja en tiennyt miten siellä pitäisi toimia. 

Yritin aloittaa juoksuharjoittelun kuntosalitreenin sijaan. Mukava harrastus tyssäsi nopeasti polvivaivoihin. Lopulta päädyin polvien tähystysleikkaukseen, jonka jäljiltä polviin jäi särkyjä. 

Lopulta tein päätöksen avun hankkimisesta ja otin yhteyttä Janneen. Aloitimme elämäntaparemontin viikoittaisten tapaamisten merkeissä.

Treeni pyörimään

Aloittaminen oli helppoa. Kun en ollut juuri koskaan käynyt kuntosalilla, oli tosi hyvä ja hauska, kun Janne näytti kädestä pitäen mitä ja miten tehdään. Tein nopeasti asioita, joihin en olisi pystynyt ilman traineria ja asianmukaista valmennusta. 

Harjoittelimme lihaskuntoa ja halusin myös kokeilla vielä juoksemista. Lähdimme liikkeelle voimatreenistä ja sain juoksuohjelman, jossa yhdisteltiin kävelyä ja juoksua. Kun aloitimme harjoittelun Jannen kanssa, niin polvivaivat katosivat vähitellen ja pystyin taas nauttimaan juoksemisesta.

Myös ruokavalioasiat sujuivat todella hyvin. Teimme pieniä muutoksia, enimmäkseen pohdimme mikä minulla jo toimii ja lisäsimme helppoja muutoksia syömiseen. Muutosta tehtiin pitkällä tähtäimellä ja pikkuhiljaa. Emme muuttaneet mitään rytinällä, vaan vähitellen.

Aluksi tavoitteeni oli viisi tasapainoista ateriaa päivässä. Koko ajan joustavalla asenteella. 

Ruokavalion muutos toimi hirveen vaivattomasti, koska mitään ei oikeastaan kielletty ja kaikki oli sallittua. Hetken päästä tuntui, että rasvainen ruoka ei oikein edes maistunut. Ainut isompi muutos oli sokeripitoisten juomien karsimien, jota halusin itse kokeilla. Tämä onnistui myös hyvin. 

Janne oli merkittävä henkilö elämäntapamuutokseni alkutaipaleella. Vaikka olin rapakuntoinen, Janne auttoi minua tunnistamaan minulla jo olevia taitoja. Lopulta muutos ei ollut niin vaikea kuin olin kuvitellut. Se, että löysin itselleni sopivat rutiinit ja taidot liikkumiseen, ovat auttaneet minua pysymään hyvällä tiellä.

Rauli Niemi, 60-vuotta.

Olen lukenut laihdutuskuureista, joissa ihmiset ”kituvat”

Olen lukenut laihdutuskuureista, joissa ihmiset ”kituvat”, mutta Jannen ja minun ohjelma toimi ”kivuttomasti”. Siitä tuli lopulta pysyvä elämäntapamuutos. 

Nykyään olen paljon aktiivisempi arjessa. Kun paino lähti laskemaan ja kunto nousemaan, huomasin, että jaksoin vapaa-ajalla elää paljon aktiivisemmin. Tuntuu, että parempi vireys ja suuremmat voimavarat antavat myös intoa kiinnostua uusista asioista sekä ylipäätään pitää paremmin huolta itsestäni. 

Jotenkin terveellisten elämäntapojen sisäistäminen on vaikuttanut myös henkiseen hyvinvointiini. Myös jaksaminen töissä parantui, ainakin minusta tuntuu näin. 

Ehonan personal trainer kokemuksia
Rauli puolimaratonin jälkeisissä tunnelmissa

Elämäntaparemontti toi uuden elämän

Tällä hetkellä liikunnallinen elämäntapa ja säännöllinen syöminen on juurtunut arkeeni. Painan nyt noin 20 kg vähemmän kuin aikaisemmin.

Juoksen pari lenkkiä viikossa ja käyn kuntosalilla 1-2 x viikossa. Elämäntilanteeni tukee liikunnan harrastamista, koska minulla on hyvin aikaa liikunnalle. 

Hienoa on myös se, että ensin sitä on 105 kiloinen rapakuntoinen sohvaperuna. Ja sitten kun liikunnan ja syömisen kautta saa muutoksen aikaseksi, niin sitä pystyy itse säännöstelemään tekemisiä.

Joskus tulee toki syötyä huonommin ja liikuttua vähemmän, mutta tämä ei haittaa, koska jotenkin tietää, että aina ei tarvitse mennä kaikki putkeen. 

Hommaa on tullut joustavuutta. Olen oppinut säätelemään liikuntaa ja syömisiäni sopivasti.

Kaikista parasta oli se, että tästä sai uuden elämän, koko elämä mullistui.

Rauli Niemi, 60-vuotta.

On myös hauska kuulla aina silloin tällöin, että ihmiset luulevat, että olen alle 50-vuotta, vaikka oikeasti olen jo täyttänyt 60-vuotta. Tämä on ihan hauska kuulla! 

Voin suositella Jannea ja Ehonan palvelua kaikille, jotka haluavat tehdä kestävän elämäntaparemontin ja päästä hyvään kuntoon. 

Rauli Niemi, Espoo

Ole hyvä itsellesi.

Miten voimme auttaa?

Lähetä viestisi lomakkeella tai ota yhteyttä Annaan.
We also serve in English.

Anna Henriksson
045 133 9989
[email protected]