Tarja Hammarberg 58 v. Onneksi kivut olivat liikunnalla hoidettavissa. Jo reilun parin kuukauden jälkeen ne olivat poissa. Panostus omaan hyvinvointiin on ollut jokaisen siihen käytetyn euron arvoinen.

Ehona kokemuksia, Tarja Hammarberg, 58-vuotta: ”Osasin toki odottaa, että ammattitaitoinen fysioterapeutti auttaisi oikean treeniohjelman laatimisessa ja pystyisi katsomaan juuri minulle sopivat harjoitteet. Mutta yllätys oli se, että keskustelumme ovat  herättäneet minut ajattelemaan liikuntaa, muuta kuormitusta, palautumista ja ravitsemusta aivan eri tavalla kuin ennen”.

Tarja Hammarberg ja fysioterapeutti Suvi lipiäinen

Harjoittelustani puuttui punainen lanka ja olen muutaman vuoden ajan kärsinyt toispuoleisesta kivusta alaselässä, pakarassa, lonkassa ja polvessa

Olen harrastanut liikuntaa koko ikäni aktiivisesti ja monipuolisesti eli liikunnallisen elämäntavan aktivointiin minulla ei ollut tarvetta.

Harjoittelustani on kuitenkin puuttunut punainen lanka ja liiallisen/vääränlaisen treenaamisen vuoksi olen muutaman vuoden ajan kärsinyt toispuoleisesta kivusta alaselässä, pakarassa, lonkassa ja polvessa.

Kipu on pahentunut erityisesti juostessa ja jopa laittanut rakkaan harrastuksen välillä tauolle. Olen kuitenkin aikuisiällä innostunut erilaisista urheilutapahtumista ja haluan pysyä sellaisessa kunnossa, että pystyn juoksemaan puolimaratonin kerran pari kesässä. 

Halusin löytää apua ja keinoja, joiden avulla voin treenata kivutta, olla aiheuttamatta itselleni lisävaivoja ja saada treenaamiseeni kokonaisvaltaisuutta ja tavoitteellisuutta.

Olin käynyt Ehonassa pilates-tunnilla ja otin asian Annan kanssa puheeksi. Anna suositteli minulle fysioterapeutin neuvontaa ja ohjausta ja päätin aloittaa yhteistyön ehonan fysioterapeutti Suvi Lipiäisen kanssa tammikuussa 2023.

ehona kokemuksia

Onneksi kivut olivat liikunnalla hoidettavissa, sillä jo reilun parin kuukauden jälkeen ne olivat poissa. Tunnen myös itseni vahvemmaksi ja pirteämmäksi.

Liikuntapaletistani oli puuttunut lihaskuntotreeni kokonaan ja varsinkin pakara- ja jalkalihasten voimassa oli aika suuri puoliero.

Aloitimme Suvin suosituksesta valmistumisen kohti kesän juoksutapahtumia lisäämällä ensin viikko-ohjelmaan voimatreenejä. Päätin heti alussa, että yritän noudattaa Suvin laatimaa viikko-ohjelmaa mahdollisimman tunnollisesti.

Onneksi kivut olivat liikunnalla hoidettavissa, sillä jo reilun parin kuukauden jälkeen ne olivat poissa. Tunnen myös itseni vahvemmaksi ja pirteämmäksi.

Ihan parasta on kuitenkin, että nyt myös juoksu sujuu ilman kipua ja pystyn taas lisäämään kestävyysliikunnan määrää viikkooni.

Tarja Hammarberg

Kaupan päälle olen lisäksi itsellenikin yllätykseksi innostunut voimatreeneistä siinä määrin, että kotiin hankitun aika mittavan varustearsenaalin lisäksi, nyt on myös salikortti hankintalistalla.

Suuri muutos on tapahtunut myös korvien välissä

Huomasin, että jostain kummasta syystä liikunnasta olikin tullut minulle suoritus ja että olen jääräpäisesti lukinnut itselleni tiukkoja ja ehdottomia tavoitteita – ja niistä joustaminen on ollut vaikeaa, jopa tuntunut epäonnistumiselta.

On ollut helpottavaa huomata, että olemalla itseään kohtaan vähän armollisempi, liikunnasta saa taas enemmän iloa ja energiaa.

Kokemuksia ehona fysioterapia

Fysioterapiassa parasta on ollut sen kokonaisvaltaisuus

Osasin toki odottaa, että ammattitaitoinen fysioterapeutti auttaisi oikean treeniohjelman laatimisessa ja pystyisi katsomaan juuri minulle sopivat harjoitteet.

Mutta yllätys oli se, että keskustelumme ovat  herättäneet minut ajattelemaan liikuntaa, muuta kuormitusta, palautumista ja ravitsemusta aivan eri tavalla kuin ennen.

Suvin kanssa voi jutella luottamuksella ja keskustelut ovat tuntuneet luontevilta. Yhteistyö jatkuu Suvin kanssa vielä kesäkuun loppuun.

Panostus omaan hyvinvointiin on ollut mielestäni jokaisen siihen käytetyn euron arvoinen. Voin lämpimästi suositella Ehonaa. Vaikka lähtökohdat olisivat erilaiset, he varmasti löytävät juuri sinulle sopivan ratkaisun.

Tarja Hammarberg

Luulen, että minulle puolen vuoden matka riittää ainakin joksikin aikaa, mutta jos joskus tarvitsen taas vähän lisätukea, niin tiedän kenen puoleen kääntyä. 

Aivan aluksi fysioterapian hinta mietitytti, kunnes tajusin, että saan puoleksi vuodeksi hyvinvointia yhden viikon golfmatkan hinnalla.

Panostus omaan hyvinvointiin on ollut mielestäni jokaisen siihen käytetyn euron arvoinen ja voin lämpimästi suositella Ehonaa. Vaikka lähtökohdat olisivat erilaiset, he varmasti löytävät juuri sinulle sopivan ratkaisun.

Terveisin,
Tarja Hammarberg, 58-vuotta

Ehona kokemuksia Tarja Hammarberg 58-vuotta.
Tarja ja fysioterapeutti Suvi ehonan personal training studiolla.

Miten voimme auttaa?

Lähetä viestisi lomakkeella tai ota yhteyttä Annaan.
We also serve in English.

Anna Henriksson
045 133 9989
[email protected]