Pirjo Kosonen 56 v. Jaksamattomuus, väsyminen ja saamattomuus alkoi ärsyttämään. Kaipasin liikuntaa, josta olin aikaisemmin nauttinut.

Ehona kokemuksia, Pirjo Kosonen, 56-vuotta: ”Valitsin Ehonan, koska Ehonan arvot osuivat omiin arvoihini. En kaivannut tiukkaa dieettiä, millintarkkoja ohjeita tai Personal Traineria, joka huohottaa niskaan, vaan oikeasti ulkopuolisen tsempparin, joka auttaa niissä asioissa, mihin minä tarvitsin apua. Halusin aidon muutoksen oman hyvinvointini puolesta.”

Mistä kaikki alkoi?

Olen aina ollut aktiivinen liikkuja sekä syönyt terveellisesti. Pari viime vuotta ovat töissä olleet haastavat ja osin stressaavatkin yt-neuvotteluineen ja koronan vuoksi. Etätyö tuli jäädäkseen ja huomasin että arkiliikunta jäi hyvin vähäiseksi.

Koneella istuminen ja sen tuomat epäsäännölliset tauot ja ruokailut alkoivat tuntua ja näkyä kropassa. Ikä toi myös oman haasteensa- vyötärölle alkoi kertyä salakavalasti senttejä.

Jaksamattomuus, väsyminen ja saamattomuus alkoi ärsyttämään. Kaipasin liikuntaa, josta olin kuitenkin aikaisemmin nauttinut.

Oli aika saada liikunta säännölliseksi ja katsoa onko ruokailutottumuksissa jotain parannettavaa. Myös lihaskunto oli heikentynyt ajan kanssa. Nyt tuntui siltä, että tarvitsin tähän ulkopuolisen tsempparin.

Lähdin kartoittamaan Personal Trainereita ja päädyin Ehonaan.

Ehonan arvot osuivat omiin arvoihini. En kaivannut ”niskaan huohottajaa”, en dieettejä, millintarkkoja ohjeita enkä lannistavia ruokavaliota. Halusin aidon muutoksen oman hyvinvointini puolesta.

Kokemuksia Ehona
Pirjo valmistautuu maastavetoon Ehonan Personal Training Studiolla.

Muutoksen tekeminen tuntui melko helpolta. Ainakin helpommalta mitä kuvittelin.

Aluksi etsimme minulle sopivia liikuntamuotoja, jolloin ratkaisuksi löydettiin voimaharjoittelu ja siihen oheen juoksu ja muut minulle mieluisat liikuntamuodot.

Valmennuksesta on ollut hyötyä siinä, että kuntosaliharjoittelusta on tullut säännöllistä. Lisäksi harjoittelussa on käyty läpi tekniikkaa ja niitä osa-alueita, joita en itse olisi osannut ottaa mukaan. Itse kuntosaliohjelma on tehty juuri minulle sopivaksi. Silloin tulee tehtyä ja siitä tykkää.

Kun liikunta on kalenteroituna eri viikonpäiville, niin liikuntakerroista ei luista niin helposti. Joustoa kuitenkin on työviikon mukaan, mikä on loistava asia. Ei siis tuijoteta liian tiukasti sovittuja asioita.

Tästä kaikesta on syntynyt positiivinen kierre. Kun liikunnasta on tullut säännöllistä, olen huomannut, että jaksaminen on parantunut. Jaksan myös töissä paremmin ja minulle on enemmän voimavaroja pitää itsestäni huolta.

Silloin myös tulee liikuttua enemmän ja jaksaa myös miettiä syömisjuttuja.

Valmennuksen yksi hyödyistä on ollut myös ateriarytmin seuranta ilman tiukkaa dieettiä. Olen saanut Jannelta ajatuksia siihen, kuinka oma ateriarytmi löytyy ja, että joustava ajattelu syömisen suhteen on sallittua ja suotavaa.

Nyt kiinnitänkin ateriarytmiin enemmän huomiota ja pohdin myös enemmän laatuasioita, kuten kasviksien syömistä jokaisella aterialla.

Kokemuksia Ehona
Ehonan Studio on turvallinen vyöhyke. Täällä et kohtaa ulkonäkökeskeistä kehopuhetta. Meillä keskitytään siihen, kuinka pystyvä kehosi on ja miten voit edelleen vahvistaa sitä.

Nyt huomaan mahdollisuuksia edessäpäin ja löydän uusia asioita, joita tavoitella

Lihaskunto on jo kolmen kuukauden aikana parantunut. Olen saanut liikunnan luontevaksi osaksi arkea. Kiinnitän myös huomiota syömiseen, mutta en liian tiukkapipoisesti.

Myös yleisvireys on parantunut, jaksaa paremmin. Nyt myös tietää, että kun lähtee liikkumaan, niin sen jälkeen on hyvä fiilis ja silloin tulee myös helpommin lähdettyä liikkumaan.

Valmennus on vasta puolivälissä, joten innolla odotan mihin vielä pääsen kun jo nyt moni asia on kehittynyt.

Suosittelen Ehonaa kaikille, jotka haluavat tehdä muutoksen oman hyvinvoinnin puolesta. Jos et halua pikadieettiä tai valmentajaa joka koko ajan hengittää niskaan, on Ehona oikea valinta. Ehonan avulla muutos on mahdollista saada aikaan loppuelämäksi.

Palvelussa on ollut parasta se, että Jannen kanssa on voinut miettiä mikä juuri minulle on parasta.

Ei ole menty tietyllä kaavalla tiukasti, vaan on otettu huomioon se, mikä sopii parhaiten juuri minulle. Joustoa on riittävästi mutta tsemppaus ja kannustus kulkee aina mukana.

Suosittelen tätä kaikille teille, jotka haluatte tehdä muutoksen oman hyvinvoinnin puolesta. Jos et halua pikadieettiä tai valmentajaa joka koko ajan hengittää niskaan, niin Ehona on oikea valinta.

Ehonan avulla muutos on mahdollista saada aikaan loppuelämäksi.

Ehonan Personal Trainer Studio palvelee myös Järvenpäästä saapuvia kuntoilijoita
Ehonan Studiolla sinun ei tarvitse ennalta osata mitään. Ei tätä turhaan kuntosaliHARJOITTELUKSI kutsuta.

Terveisin,
Pirjo Kosonen, 56-vuotta.

Miten voimme auttaa?

Lähetä viestisi lomakkeella tai ota yhteyttä Annaan.
We also serve in English.

Anna Henriksson
045 133 9989
[email protected]