Kannattaako personal trainerin palkkaaminen?

Millainen on hyvä Personal Trainer

Janne Sipponen

Janne panostaa itsestä huolehtimiseen liikunnan, terveellisen ravitsemuksen ja levon muodossa sekä tekemällä hauskoja ja nautinnollisia juttuja.

Personal trainerin palkkaaminen on useimmalle meistä terveys- ja hyvinvointiteko, jota ei jälkikäteen tarvitse katua.

Itse näen personal trainerin palkkaamisen investointina omaan hyvinvointiin, joka maksaa itsensä takaisin terveellisimmillä elintavoilla sekä parempana elämänlaatuna.

Laadukkaan personal trainer -palvelun hyödyt kumuloituvat korkoa korolle -ilmiön lailla ja asiakas voi nauttia korkeatasoinen valmennuksen opeista ja vaikutuksista vielä vuosia valmennuksen jälkeen.

Jos harkitset personal trainerin palkkaamista, on hyvä huomoida, että personal trainer -palveluiden laaduissa ja sisällöissä on eroja, joita voi olla vaikea tunnistaa etukäteen.

Kirjoitimme aikaisemmin personal trainer -toiminnan kääntöpuolista: Personal trainer – terveyden hyödyke vai haitake sekä siitä millainen on hyvä personal trainer?

Kannattaako personal trainerin palkkaaminen?
Parhaimmassa tapauksessa voit hyötyä personal trainerin palkkaamisesta koko loppuelämäsi ajan.

Mitä hyötyjä personal trainerin palkkaaminen tarjoaa?

Laadukkaan personal training -palvelun tavoitteena on usein vaikuttaa myönteisesti ihmisen hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Pyrkimyksenä voi olla tarjota myönteisiä kokemuksia liikunnasta, oman kehon kyvykkyydestä tai tietoja ja taitoja tehdä terveyttä tukevia valintoja.

Kokonaisvaltaisen Personal trainer -valmennuksen hyötyjä ovat esimerkiksi:   

  • mieliala kohenee ja stressi helpottaa
  • uni maistuu paremmin
  • energia arjessa lisääntyy
  • tasapaino ja ketteryys kehittyvät
  • kivut ja kolotukset vähenevät

Personal trainerin palkkaamisesta on myös paljon hyötyä, jos sinulla on erilaisia sairauksia tai toimintakyvyn rajoitteita. Moni voi olla tietämätön siitä, millainen liikunta sopii hänelle esimerkiksi sairautensa takia.  

Asiakkaamme Pirjo Kosonen, 56 v. kuvailee valmennuksen hyötyjä näin: 

Valmennuksesta on ollut hyötyä siinä, että kuntosaliharjoittelusta on tullut säännöllistä. Lisäksi harjoittelussa on käyty läpi tekniikkaa ja niitä osa-alueita, joita en itse olisi osannut ottaa mukaan”.

Itse kuntosaliohjelma on tehty juuri minulle sopivaksi. Silloin tulee tehtyä ja siitä tykkää”.

Tästä kaikesta on syntynyt positiivinen kierre. Kun liikunnasta on tullut säännöllistä, olen huomannut, että jaksaminen on parantunut”.

Jaksan myös töissä paremmin ja minulle on enemmän voimavaroja pitää itsestäni huolta. Silloin myös tulee liikuttua enemmän ja jaksaa myös miettiä syömisjuttuja”.

Personal trainer Vantaa
”Täällä voi huoletta luottaa valmentajan ammattitaitoon. Ei tartte jännittää tekeekö oikeita asioita, vaan voi luottaa siihen mitä tehdään”. Teemu Niemi 40 v.

Liikunnan lisäämisen ohella personal trainer -valmennuksessa tavoitteena on usein myös terveellisemmät ravitsemustottumukset

Tälle onkin hyvät edellytykset, sillä kahden terveystavan, esimerkiksi liikunnan ja ravitsemuksen samanaikainen muuttaminen tukevat toinen toistaan.

Liikunta tarjoaa pystyvyyden kokemuksia, jotka puolestaan voivat ruokkia motivaatiota muuttaa myös muita elämäntapoja, kuten ravintotottumuksia.

Asiakkaamme Laura Vasile 32 v. kuvailee valmennuksen hyötyjä näin:

Valmennuksen aikana mä oon oppinut syömään uudella tavalla. Mun syöminen on rauhoittunut ja nyt mä pääsen siihen, että pystyn oikeasti opettelemaan joustavuutta syömisen suhteen”. 

Mulle armollisempi syöminen tarkoittaa sitä, että mä saan nauttia elämästä ja mun ei tarvii kytätä ja laskea jokaikistä kaloria”.

”Nyt mä pidän huolta, että mä saan riittävästi energiaa. Esimerkiksi aamupalalla saa ja pitää syödä tarpeeksi, että on voimaa ja energiaa työpäivään ja muihinkin arjen askareisiin”.

Minusta on ihanaa, että mun ei tarvii laskea kaloreita, mun ei tarvii punnita mitään ja mulla ei ole kieltolistoja mitä mä saan ja mitä mä en saa syödä”. 

Lue lisää Ehonan ravitsemusvalmennuksesta:

Personal trainer auttaa hyvinvointiin liittyvien tavoitteiden asettamisessa

Ammattitaitoinen Personal trainer, joka ymmärtää liikkumisen fysiologian ja harjoittelun suunnittelun lisäksi ihmisen käyttäytymistä ja käyttäytymisen muutosta, osaa auttaa myös sopivien tavoitteiden asettamisessa.

Sellaisten tavoitteiden, jotka ovat pienellä tuella saavutettavissa, mutta jotka kuitenkin sen verran eroavat nykytilasta, että ovat innostavia. 

Asiakkaamme Maija Tanskanen, 43 v. kuvailee valmennuksen hyötyjä näin: 

Oli mieletöntä tajuta, ettei tavoitteiden tarvitse olla ainoastaan painoon ja liikuntaan liittyviä, vaan ne voivat koostua kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvistä tavoitteista”.

Tämä lähestymistapa auttoi todella paljon suhtautumaan muutokseen joustavasti ja koin erittäin toimivaksi, että ennen yhtäkään saliharjoitusta käytiin muutokseen liittyviä psykologisia teemoja läpi, kuten”:

  • millaista oma arki on
  • millaisia voimavaroja elämässä on tällä hetkellä
  • missä vaiheessa muutosta olen menossa ja omaa terveyskäyttäytymistä   

Personal trainerin palkkaaminen voi olla hyvä ajatus, vaikka valmennukseen ei lähdettäisi liikuntakärki edellä

Moni meidän asiakkaistamme kamppailee jaksamisen haasteiden ja arjen kiireiden kanssa. Monella ajatus liikunnan lisäämisestä jo hektiseen arkeen voikin tuntua mahdottomalta.

Moni asiakkaistamme yllättyykin positiivisesti siitä, että valmennuksessa voidaan myös pohtia arjen pieniä valintoja, rentoutumista ja palautumista liikunnan lisäämisen sijasta. 

Laadukas Personal Training valmennusprosessi voi johtaa myös ajattelutapojen muutokseen, esimerkiksi arjen pientenkin valintojen merkityksestä aktiivisuudessa ja ravitsemuksessa.

Personal Trainerilta saadut konkreettiset ohjeet ja esimerkit tukevat asiakkaita näkemään mahdollisuuksia toteuttaa pieniä tekoja omassa arjessa. 

Personal trainer
”Valmennuksen avulla ankara sisäinen puhe sekä mustavalkoinen ajattelu syömisen ja liikkumisen suhteen on vähentynyt ja tilalle on tullut joustavuutta”. Maija Tanskanen 43 v.

Paljonko personal trainer maksaa?

Kuinka paljon personal trainerin palkkaaminen sitten maksaa? Tyypillisesti personal trainerin palkkaaminen maksaa noin 200-350€/kk.

Asiakkaamme Tarja Hammarberg, 58 v. totesi valmennuksen hinnasta näin:

”Aivan aluksi valmennuksen hinta mietitytti, kunnes tajusin, että saan puoleksi vuodeksi hyvinvointia yhden viikon golfmatkan hinnalla”.

Investointi on siis kohtuullinen ja ammattitaitoisessa valmennuksessa lähes aina hyödyllinen ja voi muuttaa ratkaisevasti elämää asiakkaan toivomaan suuntaan.

Valmennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi kesto, tapaamistiheys ja tapaamisten kokonaismäärä. Valmennuksien kesto vaihtelee muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin.

Ehonalla asiakas voi vaikuttaa valmennusprosessiin monilla tavoin, kuten käyntikertojen määrään ja niiden tiheyteen, mahdollisuuteen tavata Ehonan studiolla tai etäyhteyden avulla sekä esimerkiksi mahdollisiin lajikokeiluihin.

Valmennuksen joustavuus helpottaakin Personal Trainerin palkkaamista.

Ennen kuin palkkaat itsellesi PT:n, kannattaa ottaa huomioon, että pelkällä Personal trainer-koulutuksella (sertifiointi, ei korkeakoulututkinto) ja esimerkiksi ilman etätukea ja säännöllistä seurantaa toimivasta PT -palvelusta ei kannata maksaa yhtä paljon kuin kattavat tukipalvelut sisältävästä kokonaisuudesta.

Personal Trainer ei voi myöskään voi osata kaikkea yksin, joten on hyvä selvittää onko PT:llä eri alojen ammattilaisista koostuva verkosto apunaan.

Lopuksi

Personal trainerin palkkaaminen vaatii hieman vaivannäköä. Itse valmentajan lisäksi, kannattaa tutustua myös personal trainerin työllistävän yrityksen taustoihin.

Toisaalta vaivannäkösi todennäköisesti kannattaa, koska parhaimmillaan kyse voi olla loppuelämäsi parhaimmasta päätöksestä.

Terveisin,
Janne Sipponen
Personal Trainer, liikunnanohjaaja YAMK
Ehona

Kaikki blogit

 

Miten voimme auttaa?

Lähetä viestisi lomakkeella tai ota yhteyttä Annaan.
We also serve in English.

Anna Henriksson
045 133 9989
[email protected]